5 elképesztő trükk, hogy jobban aludj terhesen

5 elképesztő trükk, hogy jobban aludj terhesen

Terhesség alatt nehéz elégséges alvást kapni, különösen a második és harmadik trimeszterben, amikor tökéletes alvási pozíciót keresel a növekvő pocakodhoz.

Nem vagy egyedül, Anya! Valójában egy tanulmány szerint a terhes nők több mint 60%-a tapasztal álmatlanságot - tízszer több, mint a terhesség előtt álmatlansággal küzdő nők aránya.

Elengedhetetlen, hogy elégséges pihenést kapj a terhesség alatt. Az alváshiány fontos szerepet játszik a baba fejlődésében, és segít erősíteni az immunrendszeredet is. Az alváshiány akár koraszülést és szívproblémákat is okozhat az anyának!

Bár nincs univerzális megoldás a terhességi álmatlanságra, összeállítottunk öt trükköt, amely segíthet abban, hogy a szükséges pihenést megkapd.

1. Minimalizáld a zavaró tényezőket a hálószobában

Emlékszel, amikor gyerekek voltunk, és a szüleink arra kértek minket, hogy pihenjünk le az ágyba? Egy pohár tejet adtak nekünk, vagy mesét olvastak el nekünk. Ezek a nyugtató tevékenységek segíthetnek az elmédnek és a testednek, hogy felkészüljön az alvásra. Hozz létre esti rutinokat, amelyek segítenek a relaxációra, és tedd el az eszközeidet. A TV bekapcsolása vagy a közösségi média böngészése nem segít, mert ezek az eszközök kék fényt bocsátanak ki, ami megzavarja az agyadat, hogy azt hidd, nappal van.

2. Könnyű legyél az italokkal és használd ki a mosdót

Normális, hogy a terhes nőknek gyakrabban kell a mosdóba menniük. Az is gyakoribbá válik, ahogy a babád nagyobb lesz. Azért, hogy zavartalanul aludj, kerüld a folyadékfogyasztást lefekvés előtt, és használd ki a mosdót. Ugyanakkor pótolnod kell az éjszakai csökkent folyadékbevitelt a nap folyamán, és sokat kell innod a hidratáltság fenntartása érdekében.

3. Használj terhességi párnát

Ez az egyik legjobb alvási trükk a terhes nők számára, akiknek nehézségeik vannak a jó éjszakai pihenés elérésével. Egy terhességi párna enyhítheti a tested változásai miatt fellépő fájdalmakat. Segít támogatni a terhes test vonalait, és lehetővé teszi a keringést, amikor oldalra fekszel. Nem csak jobban alszol majd, hanem kényelmesebben is alszol egy olyan pozícióban, amiben jól érzed magad.

4. Ne egyél nehéz étkezést lefekvés előtt

Sok terhes nő tapasztal égő érzést még a nappal is, különösen a terhesség utolsó trimeszterében. A növekvő baba az ágyékod felé tolja a hasadat, ami ezeket a fájdalmas érzéseket okozza. És ez éjszaka még rosszabbá válik, amikor fekszel. Elkerülheted az égő érzést, ha kevesebb ételt fogyasztasz, kerülöd a fűszeres és zsíros ételeket, és felemelt fejjel alszol. Ezenkívül nagyon ajánlott, hogy a vacsorát két vagy három órával lefekvés előtt idd meg.

5. Legyél aktív fizikailag

Sok betegséget megelőzhetünk terhesség alatt napi legalább 30 perc mozgással. Az aktív terhes nők alacsonyabb kockázattal rendelkeznek olyan szövődményekre, mint a terhességi cukorbetegség. A mozgás segíthet csökkenteni a vérnyomást, megelőzni a fáradtságot és javítani az alvást. Csak győződj meg róla, hogy az orvosod jóváhagyja az edzésprogramot, mielőtt elkezdenéd. Ajánlott mozgásformák a terhes nők számára közé tartozik a séta, a jóga, a tánc és az úszás.

Végső gondolatok a megfelelő pihenésről terhesség alatt

Nehéz megfelelő pihenést kapni, amikor hát- és lábfájdalmakkal, szorongással és fáradtsággal küzdesz a terhesség alatt. Ezek az öt alvási trükk csak néhány a sok tipp közül, amit kipróbálhatsz az alvásod javítása érdekében. Milyen terheségi alvási trükkök működnek Neked? Oszd meg a gondolataidat a megjegyzések részben.

Vissza a blogba